Om oss


Vi bor i Nynäshamn ca 6 mil söder om Stockholm i ett hus med stor inhängnad gård. Djur har funnits i familjen under de senaste 37 åren. Det började med katter och övergick 1980 till hundar, och började med Labradorer. Husse blev snabbt intresserad av att träna för jaktprov, ivrigt påhejad och stöttad av en fantastisk uppfödare. Under 1994 blev vi tvungna att skiljas från våran sista Labrador och låta honom somna in. En helt underbar chockladbrun herre vid namn Hampus.

Efter något år utan hund blev suget för stort och vi resonerade om vad vi ville ha ut av vårt hundägande. Efter att ha vridit och vänt på frågan kom vi fram till att vi ville prova en ras med individer med stark personlighet. Samt att rasen skulle vara allround och kunna fungera såväl som familjehund som tävlings och träningskompis. Det innebar att vi skaffade en Briard och har sedan varit rasen trogen till 2013.

Så 2014 upptäckte vi Chodsky Pes och bestämde oss för att byta ras.

Vår familj består av 5 personer, det är Håkan och Anneli och 3 numera utflugna barn.

Håkan är aktiv inom Nynäshamns brukshundsklubb och Södermanlands distriktet och sitter med i båda styrelserna.

Vi föder upp i mycket liten skala och har inga ambitioner annat än att försöka finna kombinationer som för rasen framåt.

Casuarina Bay

Kennelnamnet Casuarina Bay har sitt ursprung från den plats utanför Sydney som vi bodde på under vår tid i Australien. Casuarina är också namnet på ett Australiensiskt träd.

Efter många år med hund bestämde vi oss för att börja med uppfödning i liten skala med målsättningen att föda upp friska, vackra och arbetsdugliga hundar.

Vi hoppas att ni kommer att ha en trevlig stund här hos oss på våra sidor.

Anneli & Håkan